сряда, 3 август 2011 г.

Black Sabbath - Mob Rules

Black Sabbath са променени по време на излизането на този албум (1981). Вторият албум с новия вокалист - Рони Джеймс Дио, който променя до някаква степен звученето на Black Sabbath. Може би с неговото пристигане в групата, хеви метълът - истинският 100 процентов тежък рок властва в песните на групата. За разлика от Ози, с който имат наклонности към експериментиране с блус, рокендрол и дуум метъл. Все пак, албумите направени с Ози са в една епоха, която и не е позволявала нещо по-различно от тази концепция. Но е факт, че с Рони стилът е променен. И както стана през 2006 съставът, който издаде тези албуми под името Black Sabbath, сформира супергрупа Heaven and Hell. Това е стилът на Heaven and Hell - мелодичен хеви метъл, но и с наистина хеви част в някои сегменти на парчетата. Voodoo е една от песните, които за пореден път доказват какви качества притежава и Тони Айоми- не само като китарист, ами и като създател на музика, Гийзър - като един свръх басист , Вини Апис - като един чудовищен барабанист и Рони Джеймс Дио, който спира дъхове със силата на гласа си.
В  The Sign of the Southern Cross  момчетата залагат на мощта на барабаните и гласа на Дио, особено по време на началната мелодия, когато гласа на Рони е придружен само от Вини. Wah Wah педала на Гийзър Бътлър, който той управлява много умело, придава уникалност не само на бас солата му, но и на песента. В Slipping Away  за пореден път ставаме свидетели на бас линиите на Бътлър, който е създал мелодичен хеви стил в свиренето на бас китара.
Falling off the edge of the world  е епична композиция, която започва с тъжна цигулка и нежните вокали на Рони, но след първата минута Тони Айоми включва китарата си като кара публиката и слушателите да настръхнат под акомпанимента и на останалите инструменти. Сякаш всеки момент ще извършат някакво заклинание, докато не забързват ритъма. Тони Айоми свири един от най-добрите си китарни рифове.
Over and Over - Отново и отново, групата доказа, че има живот и след Ози, колкото е незаменим да е той. Бавно хеви метъл парче, страхотна работа на Вини зад барабаните и на Гийзър с дебелите струни на баса. Макар и само 4 на брой, в неговите ръце сякаш са 104 (например). Един кулминационен момент в албума е песента като цяло и нейната успокоителна мелодия и соло, което грейва по средата на песента.
Връх: Тhe Sign Of the Southern Cross, Falling off The Edge of The World, Over and Over

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи