четвъртък, 8 септември 2011 г.

Deep Purple: Лилавият дим над водата (Deep Purple Днес)


Пред Дийп Пърпъл има още много предизвикателства: ще издават албуми, които няма да имат същия сензационен успех. Наистина Морс е добър, но като ли че магията изчезва. Изхабената от чести смени група, практикува смените и до днес. През 2002, Джон Лорд решава да се отдаде на класическата музика, затова напуска. Джон е запомнен с голямото си майсторство на хамънд органа, а някои го наричат дори Lord of the Hammond. Той допринася изключително много за автентичното звучене на Дийп Пърпъл. Джон Лорд е заменен от Дон Айри, който работи с Гари Мур, Ози Озбърн, Джудас Прийст, Блек Сабат, Джетро Тъл, Уайтснейк, Рейнбоу и др..
Ричи Блекмор пък се отдава на ренесансовата музика и стил, заедно със съпругата си Кендис Найт. Заедно сформират Blackmore’ s night, а дебютният им албум се нарича Shadow of the moon. На 5.10.2008, Кендис и Ричи сключват брак в замък в Хъдсън, след 19 години романтична връзка. Това се превръща в четвъртия брак на Блекмор.
Днес Дийп Пърпъл се радват на успех, но без двама членове на класическата линия, това са Ричи и Джон, които вървят по своя път.
                                                            *  *  *
Дийп Пърпъл са и остават една от най-великите хард рок групи  в историята на музиката, но, благодарение на  Лорд - органистът, който ги отличава от всички, и не само, Deep Purple създават уникален звук. И до днес се наслаждаваме на Smoke on the water, Highway Star  или Child in time.Това са химните на рока.Завинаги и винаги!!!
ДА ЖИВЕЯТ DEEP PURPLE!!!




2 коментара:

Архив на блога

Последователи