сряда, 10 август 2011 г.

Top 20 Relaxing Rock Songs

Малко необичайна класация, на която определено не можеш да куфееш. Това е класация на песните, които се слушат на приглушена светлина, с чаша отлежало вино в ръка. Моите лични фаворити са:

DEF LEPPARD - Blood Runs Cold

Красива песен, която болезнено напомня, че любимият на всички фенове на Def Leppard, Стив Кларк ни напусна твърде рано на трийсет години.



TOTO - I Won't Hold You Back 
Поредната страхотна песен в каталога на Тото, една вдъхновяваща балада, изпълнена с много чувство и казвайки всичко още в първите акорди.




ZZ TOP - Blue Jeans Blues
Идеален блус, който те предразполага към желанието за една романтична вечер.




GARY MOORE - Don't Believe me a Word
Блусът надделява в тази подборка









THE ROLLING STONES - Almost Hear Your Sigh






NAZARETH - Madelaine
Едно парче от шотландските бойци Nazareth


ERIC CLAPTON - Оld Love
"Бавната ръка" на Ерик Клептън ни подарява тази композиция, посветена на старата любов и вече отминалите трепети, но живият спомен за тях.




ROBERT PLANT - Great Spirit

Робърт Плант се цели в десетката с това парче, обгърнато от мистика и носещо със себе си много стил и духовност.






WHITESNAKE - Help me Through the Day
Дейвид Ковърдейл завладява с плътния си глас в баладата.



 


DEEP PURPLE- When a Blind Man Cries
Силно емоциална песен, с лека и нежна мелодия и едно от най-красивите китарни сола, изпълнено естествено от Ричи Блекмор.


Навлизаме в челната десетка с Free и песента Be my Friend
Балада, която може да те трогне с искрената молба, която Пол Роджърс отправя в припева:" Baby Be My Friend..To The Very End!"

BLACK SABBATH -Planet Caravan
Космическа песен с магическа музика, която има силата да снесе целия товар от плещите на слушателя и да го пренесе на дълго пътуване някъде из слънчевата система.


BUDGIE - Wondering What Everyone Knows
Една неизвестна в България група от Уелс, която ни представя своето гениално, акустично парче със страхотни вокали.




THE DOORS - Summer's almost Gone
Кадифеният глас на Джим Морисън ни подсеща, че лятото е към края си, но остава надеждата за топла есен с музиката на Doors.






RAINBOW - Rainbow Eyes
Въпреки тъгата, която сякаш носи тази песен, слушайки я, разбирам колко красив може да е гласът на Рони, който изрича тези нежни думи под акомпанимента на музиката, която блекмор сътворява.



QUEEN -Don't try So Hard

Изключително красива песен, поднесена по уникален начин от аристократите в рока. Фалцетът на Фреди придава особена мекота на изпълнението.




PINK FLOYD - If
Pink Floyd са може би групата, чиято дискография може да намери място в подобен тип класация. Но акустичната мелодия на Гилмор и нежните вокали на Уотърс, замайват съзнанието и го отнасят в далечни места, където никой и нищо не може да ти попречи да останеш насаме със себе си.



URIAH HEEP -Rain
"Навън вали, но това не е необикновено", казва Дейвид Байрън в тази приказна балада на Кен Хенсли.






LED ZEPPELIN - Going To California
Робърт Плант пее за лудите турнета на групата в необятната Америка. Пренася те на огромните стадиони, виждаш "Старшип" пред себе си - така могъщ и величествен, но изведнъж този образ постепенно изчезва. На негово място се появяват  тучни, кадифено-зелени поляни, някъде из Великобритания, една - две блеещи овце, бистър ручей - всички типично провинициални неща. Мандолината на Джоунс е като втори глас след Плант, сякаш и тя разказва за своите преживявания.





DIRE STRAITS - You And Your Friend
Марк Нофлър говори, още преди да е започнал да пее. В неговите ръце, китарата е лиричният разказвач, сякаш е живо същество с чувства.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи