понеделник, 16 януари 2012 г.

20 години от записите на Eric Clapton Unplugged

Днес на 16 януари се навършват 20 години, от записите на албума на Ерик Клептън Unplugged, пред истинска публика в студиото. През 1992 на днешната дата, 300 фена на Ерик, се опитват да го гледат на живо в Bray Studios близо до Уиндзор. MTV заснема това, което по-късно се превръща в първия епизод на третия сезон на предаването MTV Unplugged.

Когато MTV Unplugged with Eric Clapton дебютира по телевизията през март, става абсолютен хит. А албумът, който излиза през август става най-продаваният в кариерата на Ерик. 

Тогава Ерик представя и две от новите си тогава песни, всички писани в много труден за Клептън период - трагичната смърт на малкия му син Конър. 

По онова време, никой не е предполагал, колко успешен ще стане албумът. Дори реализирането му, не влизало в плановете на китариста, който се опасявал, че албум с нов материал, ще се приеме по-добре.  Въпреки това, тавата излиза на 25 август 1992 и получава едни от най-добрите ревюта. Албумът връща интереса на публиката към Ерик, получава награда за над 10 млн продадени копия, получава три награди Грами ( Албум на Годината, Най-добро рок парче "Layla", "Tears in Heaven"). И един по-неизвестен факт: Лу Рийд бил поканен да свири веднага след участието на Ерик Клептън, което започнало в 18:15. Музикантите на Клептън и самият той били поканени да гледат шоуто на Рийд, но той така и не се появил.

Повече информация, вижте >>> тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи