петък, 17 януари 2014 г.

Днес се навършват 50 години от дебюта на THE ROLLING STONES



На днешния ден, преди цели 50 години, The Rolling Stones издават дебютната си краткосвиреща плоча. Причината дебютът им да не е пълноценен се крие в несигурността, с която тръгват в самото начало. Както всяка банда, така и The Rolling Stones са изпълнявали кавъри, липсват им достатъчно авторски песни, за това и от лейбъла Decca Records се колебаят доста преди да издадат каквото и да е на бандата. 


Четирите песни, записани на тази първа плоча са кавъра на Чък Бери „Bye Bye Johny”, “Poison Ivy” на Coasters, песента на Barrett Strong “Money (That’s What I Want) и “You Better Move On”. Противно на очакванията, албумът не само влиза в британската класация за краткосвирещи албуми, но и се настанява на първо място през февруари 1964. Макар и с четири кавъра, тази група показва потенциал, който през годините ги калява и ги прави „новите хит създатели на Англия“.[1]






[1] Американското издание на първия дългосвирещ албум на The Rolling Stones (1964), носи заглавието „England’s Newest Hit Makers”/”Най-новите хит създатели на Англия“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи