сряда, 15 януари 2014 г.

На днешната дата …



На 15-ти януари през:

1958 г. The Everly Brothers дебютират в британското тв шоу The Perry Como Show.

1964 г. The Beatles свирят на живо в кино във Франция пред 2000 души. 

1965 г. The Who издават първия си сингъл „I Can’t Explain”. Jimmy Page е сешън музикант в парчето и китарните партии са негови, беквокалите са дело на The Ivy League и благодарение на тази симбиоза от най-печените в гилдията, песента стига до 8-мо място в британския чарт.

1967 г. The Rolling Stones са принудени да сменят текста на песента Let’s Spend The Night Together / „Нека прекараме нощта заедно“, на „Let’s Spend Some Time Together” / Нека прекараме малко време заедно“. Цензурата е наложена от шоуто на Ed Sullivan, в което британската банда гостува през 1967. Докато пее „новия текст“, обаче Мик Джагър поглежда демонстративно в камерата. Това струва на групата следващите гостувания в шоуто.

1969 г. George Harrison се среща за 5 минути с John Lennon, Ringo Star и Paul McCartney, в които обсъждат оттеглянето му от The Beatles. Всъщност китаристът никак не е съгласен с плановете за предстоящите концерти, нито с идеята за филмовия проект Let It Be.

1972 г. песента на Don McLeanAmerican Pie” застава на 1 позиция в американския чарт за сингли, като се задържа там цели 4 седмици. Песента разказва за ужасната самолетна катастрофа през 1959, в която загиват Buddy Holly, Ritchie Valens и The Big Bopper.
 
1972 г. Black Dog” на Led Zeppelin дебютира в американския сингъл чарт под номер 15, където остава 8 седмици. Всъщност черното куче, което е лирическият герой в песента е действително съществуващо животно, правило компания на Пейдж и Плант в скучните нощи в Headly Grange Studios, по време на записите.
1976 г. “Wish You Were Here” на Pink Floyd влиза в британския чарт за албуми.

Ronnie Van Zant
1977 г. The Eagles се изстрелват на първата позиция в американския чарт за албуми с  Hotel California”, който се превръща в третият № 1 албум на групата.
1983 г. Phil Collins издава кавър версия на хита на The Supremes “You Can’t Hurry Love”, която му носи първото място в британския сингъл чарт. 

Рожден ден на този ден има Ronnie Van Zant, вокалист на Lynyrd Skynyrd, един от авторите на хитовете Sweet Home Alabama”, “Freebird”. Ако не се беше случила самолетната катастрофа, която отнема живота на Van Zant, днес той щеше да навърши 66 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи