вторник, 16 август 2011 г.

Twisted Sister - You Can't Stop Rock'n'Roll


Twisted Sister  са в навечерието на успеха си.  Издават втората си плоча You cant stop rock' n' roll. Наистина албумът е безспирен, няма почивка от истинския хард рокендрол. Макар и с глем външност, Twisted Sister впечатляват публиката си с уникален хард саунд. Още от самото начало с The kids are back.  Децата се завръщат - дали имат предвид себе си, когато казват, че децата се завръщат, и към какво се завръщат. Може би към добрия, стар хард рок. Все пак става дума за една епоха, в която властва глемът, и хеър метълът и едно доста по-сладникаво звучене на музиката. Ride to live, Live to Ride  е песен, която е по - ориентирана към хеви метъла, но пък към класическият такъв. Дий Снайдър впечатлява с плътния си, леко сипкав глас и с таланта си да пише музика. Песента I'm  има химнов припев, когато Снайдър заявява
I AM, AND I'LL BE
I WILL, YOU'LL SEE
I AM, AND I'LL BE
I AM: I'M ME


Това ми прилича на скрит бунт, който най - правилно е да се изрази в хардрок или хеви метъл песен-музиката на неподчинението и революцията. Някакъв вид закана, че лирическият герой е способен на повече, отколкото останалите си мислят. Това е песен за всички неуверени млади хора, които биха могли да имат малко повече самочувствие, за да докажат на света, че те са бъдещето. The Power and The Glory - името прилича на заглавие на песен от NWOBHM, където се пее предимно за рицари, предводители, битки, чудовища и омагьосани замъци. Но тук става въпрос, не за нечия друга мощ, не за нечия друга слава, а за славата на пеещия, не в лицето на Дий Снайдър буквално, а за тази на лирическия герой. Той открито заявява, че има силата и славата, да направи нещо. Има силата на любовта, която е по-силна от всичко. Следва We are Gonna Make it, която само по име звучи близка до We are not Gonna Take it. Песента е чудесен пример за хардрок китарна работа, със всички останали елементи - добър бас, мощни барабани и страхотни вокали.  You are Not Alone - баладична хардрок хармония от китара, бас и барабани. Снайдър се справя отлично и с нежните вокали, като доказва, колко ценни са баладите, щом искаш да се докажеш в музиката. Група, която има добри балади, има и добри музиканти - AC/DC и Motorhead  не влизат в числото на тези банди, които не са добри, само защото нямат добри балади. Истината е, че въобще нямат балади. Което ги прави стопроцентови рокендрол поклонници.
За финал You can't Stop Rock and Roll- едноименният китарен експлозив, който умело групата оставя за десерт.  Песента е визитната картичка на рокендрола. И който я види, ще знае, че рокендролът е непобедим и въпреки всички анти рок прояви - това е музиката, в която тези момчета вярват, и която изпълняват с жар на сцената. Никой не може да спре рокендрола, въпреки антихристките и дяволски епитети, с които невежите си служат, за да наричат така цяла една култура и няколко поколения фенове и музиканти.

Връх : Тhe Kids Are Back,  I'm (I'm Me), You Can't Stop Rock ' n ' Roll

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи