събота, 16 юни 2012 г.

"Дайте ми заслуженото място в историята на AC/DC"

Първият вокалист на AC/DC  Dave Evans се гордее да бъде част от историята на бандата – но си мечтае бившите му колеги да си спомнят по-често за ранните им години.


Той усеща, че заедно с първия барабанист Colin Burgess, нечестно са "отритнати" от официалната история на австралийската банда. Съжалява, че не е могъл да сподели една сцена с AC/DC, по време на участието си в бандата Rabbit.

Evans е заменен от  Bon Scott през 1974, тъкмо когато групата започва да набира популярност. Материалът, който той записва с групата, никога не е реализиран извън Австралия.

Той споделя още пред NRK: “Те претендират, че първата история  на групата въобще не е съществувала. В повечето интервюта излиза така, сякаш Бон е бил с тях от самото начало. Но първите дни на бандата са важни - нямаше да има AC/DC без мен, нито без Colin Burgess. Когато не  ни включиха в дивиди-то Family Jewels, много фенове забелязаха това и се разочароваха. Все пак ние сме част от историята, всички го знаят."

Evans си тръгва, заради неразбории с тогавашния мениджър на групата - Dennis Laughlin. След това  Burgess става първият член на групата, който е уволнен.

"Мениджърът ни ни обираше. Нищо не се доказа, но беше факт, че гладувахме, докато правехме най-добрите концерти в страната. Имахме хит сингъл, въпреки това събирахме последните си стотинки, за да си вземем един хамбургер - в същото време той пътуваше из страната, купуваше си нови дрешки, къдреше си косата ..."   

Накрая Евънс завършва “AC/DC са моето завещание.  Мога само да се гордея, че съм един от основателите на групата”

Моят коментар по темата е: колко песни, освен една имат AC/DC с Евънс, колко големи концерти са направили, до колко  неговият глем имидж се е връзвал с бунтарския, жилещ рокендрол на групата?! Незнам дали има основания, чак за такива претенции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи