четвъртък, 23 февруари 2012 г.

НА ДНЕШНАТА ДАТА ... 23 февруари

Задна обложка
На 23 февруари през 1970, албумът на The Doors, "Morrison Hotel", получава златен сертификат. Става петият пореден албум на групата, превърнал се в златен.  Toва се случва само броени седмици след официалното реализиране на албума (1.02.1970). Албумът е известен още като Hard Rock Café, заради надписът, който е на гърба на обложката
Фотосесията на бандата е емблематична. Снимките за обложката са направени от Henry Diltz, който години по-късно споделя: " Следващата година, след като албумът беше вече излязъл със снимката на гърба на калъфката, The Doors получиха обаждане от Англия. Човекът им каза: 'Здравейте! Имате ли нещо против, да използваме името на гърба на обложката? Отваряме кафене в Лондон и бихме искали да използваме това име.' Момчетата от бандата се съгласиха и това беше началото на всичко." 

На днешния ден през 1978 сп. Rolling Stone съобщава за разпускането на британските пънк икони Sex Pistols, цитирайки обяснението на Johnny Rotten's: "Отидохме толкова далеч, колкто ни позволяваха силите. Всички се опитваха да ни превърнат в голяма банда, а аз мразех това." Главните причини са купищата проблеми на непокорните младежи от бандата: хероин наркотици, мързел и т.н..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи