четвъртък, 26 юли 2012 г.

Най-известните "мълет" прически в рока

Сайтът за класически рок, www.classicrock.com, изготви интересна класация, в която са поместени най-известните музиканти, били някога с така наречената "мълет" прическа, така популярна през 70-те и 80-те години. Според мен, по-добре да не се е стигало до сътворяването на тази странна подстрижка, но  факт е, че е съществувала. И то доста известни музиканти са си мислели, че са "на гребена на вълната с фешън мълет". Вижте кои рокаджии са изкарали от classicrock.com, подстригани късо отстрани, с една симпатична опашка отзад, която се вее свободно.

Рони Ууд, членувал в The Faces, после и в The Rolling Stones, където се подвизава и в момента, е един от музикантите, които налагат "мълет" подстрижката през 70-те години. Род Стюърт е друг типичен представител на тази мода.


Сър Пол МакКартни изглежда нелепо с такава прическа. Казвам си го съвсем откровено! Това е снимка от края на 70-те и началото на 80-те, когато МакКартни е на върха на соловата си кариера. Само на бивш бийтъл, би могло да му се прости издевателството над собствената му коса.
Едва ли има по-типичен представител на мълет модата, от Дейвид Боуи, който скандализира освен с формата на косата си, така и с ярко червения и цвят, тежкия син грим и червило, които му придават феминистичен имидж. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога

Последователи